Szalagavató a Petzeltben

Közzététel dátuma: .

Szalagavató a Petzeltben

 

 

A Peztelt József Szakközépiskola és Szakiskola 2012. december 15-én szalagavató ünnepséget tartott a budakalászi Sportcsarnokban.

 

Szalagavató tánc

 

 

A műsor főpróbájára reggel 8 órakor érkeztek a végzős diákok, osztályfőnökeik és a szereplő tanárok. Dél körül mindenki hazament készülődni, az ottani technikusok pedig kipróbálták a hang-és fényeffektusokat, hogy minden zökkenőmentesen folyjon majd délután. Aladics Antal tanár úr pompás dekorációt készített a színpadképhez, amely szintén a próba után került a helyére.

Délután fél öttől érkeztek a vendégek és a végzős diákok, öt órára pedig mindenki elfoglalta a helyét a teremben, és elkezdődött a műsor.

Az első szám Erdész Balázs tanár úr szintetizátorjátékából és Vajda Gergely 11. osztályos tanuló prózai előadásából állt. Ezután Énekes Rita igazgatónő mondta el intelmeit, tanácsait – útravalóul a tanulóknak. Majd következett az, amire a diákok már 9. osztályos koruk óta nagyon vártak: feltűzték a szalagokat. A négy végzős osztály összesen 85 fővel képviseltette magát az avatáson. Természetesen – a tűzés után – megköszönték osztályfőnökeiknek a munkát, és virágot, ajándékot nyújtottak át nekik.

 

Tűzés

 

Az este egyik fénypontja a keringő volt. A 12. A, K és B osztályok bécsi-, a 12. V osztály angolkeringőt adott elő. Gyors átöltözést követően kerültek sorra az osztályok vidám táncai: bajor sörtánc, tengerparti álom és régi idők házibulija jelent meg a közönség előtt. Utolsó műsorszámként a tanári kar vállalkozó kedvű tagjai álltak színpadra, akik frenetikus sikert arattak a ’70-es évek diszkó ruháival. Végül a diákok felkérhették családtagjaikat egy táncra, majd elénekeltek egy dalt az este lezárásaként.

A rossz idő ellenére jó hangulatban, vidáman telt ez a szép este – ez a különleges ünnep. A műsorért nagy-nagy köszönet illeti Pajkosné Réczi Beáta tanárnőt, aki a szervezés mellett még négy tánc betanítását is elvállalta.

 

Tűzés

 

Énekes Rita igazgatónő köszöntő beszédének részlete:

 

 

.... "A kis szalag jelképezi az út végtelen szalagját is.

 

 

 

Hamarosan ti is nagy reményekkel léptek az ismeretlen útra, melynek legfontosabb állomásai a munka világában való helytállás, továbbtanulás, családalapítás és nem utolsó sorban az önmegvalósítás öröme. Mert ne felejtsétek, a gondolkodó ember legfőbb tulajdonsága, hogy meghatározott célokért meghatározott lépéseket tud tenni, megtervezve és megvalósítva a célhoz vezető utat.

 

 

 

Ehhez az útkereséshez, önmagatok megtalálásához kívánok nektek a magam, az iskola valamennyi pedagógusa és munkatársa nevében kitartást, álmaitok beteljesüléséhez jó egészséget, és sok-sok szerencsét!..."

 

 

Fantasztikus élménnyel gazdagodtak a nézőtéren ülők és a résztvevők egyaránt.

 

Reméljük, jövőre is legalább ilyen jól fog sikerülni a szalagavató bál a Petzeltben!

 

Megosztás itt: FacebookMegosztás itt: Twitter
DMC Firewall is a Joomla Security extension!