Iskolánk jelene

Közzététel dátuma: .

Petzelt József Szakközépiskola és Szakiskola jelenesz

 

Iskolánk névadója Petzelt József honvédtiszt, hadmérnök, egyetemi tanár. Mint az első magyar mérnökképzés tudósát, tanárát, professzorát, a térképészet, földmérés nagyját, a szabadságharc szervezőjét tartja számon az utókor. Az iskola aulájában lévő szobra folyamatosan emlékezteti diákjainkat névadónkra, illetve, minden évben március 15-én a hagyományoknak megfelelően diákjaink megkoszorúzzák a sírját.

 

Jelenlegi nevét 2006-ban kapta az iskola. A mostani helyére 1985-ben költözött. Itt ugyan nem volt akkora a zsúfoltság és a körülmények is jobbak lettek, mint az előző helyen, de az iskola oktatási módszerének nem igazán felelt meg az épület, így azt át kellett alakítani. A kisebb szaktantermek és oktató kabinetek igénye miatt is bővíteni kellett az iskolát, melyet 1988-ban meg is valósítottak. Még így is kicsi volt, és a körülmények sem voltak megfelelőek. 2007-ben megnyertünk egy pályázatot, mely költségéből egy új iskolaszárnyat építtethettünk volna. Ennek előkészületei meg is valósultak. Sajnos a fenntartó nem tudta megvalósítani elképzelésünket – a mai napig nem fejeződtek be az új szárny építési munkálatai.

Ezen nehézségek ellenére idén – bár nem kis munkába került – bevezetésre került az osztályterem-rendszer, így a diákok szinte minden órájukon a saját termükben ülhetnek. Kivételek ez alól a csoportbontásban oktatott tantárgyak, mint az idegen nyelv vagy a számítástechnika.

Szeretnénk még eredményesebbé tenni az iskolában töltött időt, ezért igazgatónőnk, Énekes Rita rengeteget dolgozik a pályázatokkal. Sok dolog fejlesztésre, javításra szorul, és igyekszünk a tárgyi hiányosságokat pótolni. Minden nap egy kicsit szebbé, egy kicsit jobbá szeretnénk varázsolni az iskolát – kis lépésekkel a nagy célért.

 

                                    kkfm

 

 Iskolánk befogadó iskola, tehát a hátrányos helyzetű és a tanulási nehézséggel küzdő fiataloknak is lehetőséget biztosítunk a tanulásra és fejlődésre. Jelenleg építjük ki azt a szobát, amelyben a fejlesztőpedagógusunk tart majd felzárkóztató foglalkozásokat.

 

Jelenleg hatféle szakmát tanulnak a különböző szakiskolai osztályok, ezek:

  • eladó
  • szakács
  • pincér
  • cukrász
  • villanyszerelő
  • karosszérialakatos.

 

Jövő tanévtől szeretnénk bővíteni a képzési kínálatot, így meghirdetünk:

  • festő, mázoló, tapétázó
  • kőfaragó, műköves, épületszobrász
  • kőműves, hidegburkoló

szakokat is.

 

A szakközépiskolai tagozaton két ágazat van: kereskedelmi és vendéglátóipari.

 

A fentieken kívül szeretnénk esti képzéseket is indítani. Az érettségizetteknek emelt szintű szakképesítést lenne lehetőségük megszerezni, a szakiskolában végzettek pedig érettségi bizonyítványt kaphatnak ezzel a lehetőséggel. A szervezés még folyamatban van, de bízunk benne, hogy 2013 szeptemberétől már ezekkel a szakokkal is bővülhet a Petzelt kínálata.

 

 

Megosztás itt: FacebookMegosztás itt: Twitter
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd