Biztonsági előírások az Érettségi vizsgán

Közzététel dátuma: .

Kedves Érettségiző Diákjaink!

A koronavírus járvány különleges megpróbáltatás elé állít mindnyájunkat. Szeretnénk, hogy az érettségi vizsgák alatt minél nagyobb biztonságban érezzétek magatokat, sikeresen és jól teljesítsetek. Mindnyájunk biztonsága érdekében kérjük az együttműködéseteket és tartsátok be az alábbi szabályokat!

 1. A kockázatok csökkentése érdekében kérjük az érettségizőket, hogy az érettségi kezdetéig maradjanak otthon, ne érintkezzenek másokkal!
 2. A járványügyi okból karanténban lévő tanulók, mivel nem hagyhatják el az otthonukat, az érettségin nem tudnak részt venni. Azoknak sem javasolt az érettségin való részvétel, akik karanténban lévő személlyel közvetlen kapcsolatban voltak az érettségit megelőző két hétben, vagy akut lázas, köhögéssel, hasmenéssel járó betegségük van.  Kérjük, ezt jelezzék az osztályfőnököknek!
 3. Amennyiben megoldható, az érettségire ne tömegközlekedési eszközzel, hanem egyénileg gyalog vagy személygépkocsival érkezzetek! Egy személygépkocsiban csak az egy háztartában élő személyek tartózkodjanak!
 4. A bejáratnál történik a kézfertőtlenítés, a maszkok felvétele és a kesztyűk kiosztása. A kézfertőtlenítés kötelező, a maszk használata kifejezetten ajánlott, a védőkesztyű használata javasolt, amennyiben ez az írásbeli munkát nem zavarja. Belépést követően mindenki a kijelölt teremben foglalja el a helyét.
 5. Minden teremben és a folyosón felügyelő tanárnál is lesz kézfertőtlenítő és papírtörlő, a mosdókban fertőtlenítő kézmosó, papírtörlő, WC papír. Kérjük a higiénés szabályok betartását.
 6. Iskolánk gondoskodik a termek, informatikai eszközök, mellékhelyiségek megfelelő és rendszeres fertőtlenítéséről.
 7. Egy teremben maximum 10 tanuló vizsgázik, egymástól 2 méteres távolságra.
 8. A termekben folyamatos szellőztetést biztosítunk.
 9. Érettségi vizsgát követően a portánál van lehetőség a használt védőkesztyűk, maszkok leadására.
 10. Kérjük a csoportosulást mellőzni a vizsgát követően is. Iskolából egyenesen hazautazás javasolt az érkezéshez hasonló módon.
 11. Még néhány jótanács a sikeres vizsgához. Kezdjétek a napot könnyű reggelivel, friss zenével. A kávét, energiaitalt mellőzzétek, feleslegesen felpörget. Figyeljetek oda a folyadékbevitelre, vizsga közben is lehet inni vizet, gyümölcslevet. Őrizzétek meg a nyugalmatokat, vizsga előtt egy-két sóhajtás, lazítás elfújja a feszültséget, segíti az összpontosítást!

 

Sikeres vizsgázást kívánunk mindnyájatoknak!

 

Megosztás itt: FacebookMegosztás itt: Twitter
Our website is protected by DMC Firewall!