Hajdú Tamás cukrász

Közzététel dátuma: .

Az Artemisszió Alapítvány pályázati felhívására több tanuló is jelentkezett iskolánkból. A többlépcsős szűrőn egyedül Hajdú Tamás végzős cukrász tanuló jutott tovább, így most Berlinben teljesít szakmai gyakorlatot három hónapon keresztül. 

Tomi egy cukrászműhelyben dolgozik, szorgalmasan készíti a finom süteményeket és tortákat. Új munkahelyén hamar beilleszkedett, a nyelvi nehézségeket is sikerült gyorsan leküzdenie. Dicséretére legyen mondva, hogy eddigi tanulmányai során csak angol nyelvet tanult, most pedig németül kell boldogulnia. Szerencsére nyitott az őt körülvevő emberek felé, jó kommunikál, barátságos. Ezért tudott gyorsan igazodni az új körülményekhez, feltalálni magát egy más kulturális környezetben.

Az Artemisszió Alapítvány szervezésében szeptember elején Tomi öt társával együtt szállt fel a Berlinbe induló repülőjáratra. Korábban a felkészítő táborban találkozott először a többiekkel, most három hónapig együtt kell lakniuk. Tomit nem csak a kalandvágy hajtotta, hanem eddigi szakmai ismereteit akarta tovább bővíteni, németül akart tanulni, új barátokat akart szerezni. Nyitottságának, barátságos kommunikációjának köszönhetően sikerült, amit eltervezett az utazás előtt.

Berlinben új ismerősökre, barátokra lelt, gyorsan felfedezte a várost, megismerte nevezetességeit, megtanult egyedül közlekedni a nagyvárosi forgatagban. Nagy önállóságra tett szert, gyorsan feltalálta magát az új körülmények között, jól érzi magát a gyakorlati munkahelyen, szeret németül beszélgetni az új barátaival.

Köszönjük a támogatást az Artemisszió Alapítványnak és a Tempus Közalapítványnak.

 

Megosztás itt: FacebookMegosztás itt: Twitter
DMC Firewall is a Joomla Security extension!