Szentendrei Programok

Közzététel dátuma: .

2016. március 12

Szentendre/ és környéke

 

Külön busszal indulás Székelyudvarhelyről Szentendrére. Útközben rövid pihenők.

Rövid városnézés Debrecenben, a Református Nagytemplom és a Református Kollégium megtekintése, történelmi, irodalmi vonatkozásainak felelevenítése.

Továbbindulás Szentendrére.

Érkezés a kora esti órákban Szentendrére. A magyar fiatalok delegációja várja az erdélyi csoportot a szállást nyújtó hotelben. A magyar diákok rövid irodalmi műsorral  fogadják a székelyudvarhelyi fiatalokat.  Köszöntés,  vendégváró falatkák, ajándékok átadása, amelyeket a magyar diákok készítenek.  Ismerkedés,  megkönnyítéséhez közös játékokat tervezünk. Szállás elfoglalása, vacsora. Az étkek elkészítésében a vendéglátás szakmát tanuló diákok közreműködnek.

2016. március 13.

Szentendre

 Budapest

Az iskola bemutatása.  Városnézés, ismerkedés a történelmi és irodalmi nevezetességekkel. Az idegenvezetést a magyar iskola turizmus szakirányban tanuló diákjai biztosítják.    A Marcipán Múzeum megtekintése és kézműves foglalkozás.  A foglalkozás,  dokumentálásra kerül, az elkészült marcipán figurákat, termékeket a tanulók megtarthatják, a fotók és technológia a szakácskönyvbe kerülnek.   Szabó cukrászmester életéről és munkásságáról, valamint szakmatörténetből a diákokat kulturális antropológus tanár készíti fel.   Ebéd.

Városnézés busszal, megállás a Hősök terén, ahol a diákok interaktív "történelem órán" vesznek részt. Az interaktív "óravezetésre" az iskola tanárai és diákjai készülnek fel. Országház megtekintése. A Budai vár és a "Mi, magyarok" kiállítás megtekintése. A vendéglátás-turizmus szakirányban tanuló magyar diákok felkészülnek a budapesti idegenvezetésre

Egy magyar történelmi film (pl. Honfoglalás) közös (magyar és külhoni diákok együtt) megtekintése. A film megbeszélése moderátor történelem szakos tanár segítségével.

2016. március 14

 

Szentendre

Közös főzés és sütés a Skanzenben. A Skanzen területén autentikus környezetben a tanulók megismerkednek régi konyhai eszközökkel, a kemencében sütés technológiájával, ezzel bővítik szakmai ismereteiket. A közös munka alkalmat ad a közös gasztronómiai gyökerek keresésére, megismerésére.  A kemencében megsütött finomságokkal megajándékozzuk az idősek gondozási központjának lakóit. A finomságokat irodalmi műsor keretében adják át a székely és magyar fiatalok csoportjának delegáltjai.  A Skanzenben zajló programokat külső szakértő segítségével állítjuk össze, a szakértő tájékoztatást nyújt a programban résztvevő fiataloknak.

Tájegységek megtekintése, kézműves foglalkozásokon  (gyertyaöntés, bőrtárgy készítés, fonás-szövés) való részvétel, ismerkedés korabeli konyhatechnikákkal, ételalapanyagokkal, fűszernövényekkel, falusi vendéglátással, idegenvezető segítségével. A  tevékenységeket múzeumpedagógus (külső szakértő) segíti.  Az ismeretek nagyobb részben kötődnek a vendéglátás szakmatörténetéhez.

2016. március 15

Szentendre

 

 

 

Visegrád. Esztergom

 

A magyar és a külhoni diákok együttesen vesznek részt az iskola névadója, Petzelt József honvédalezredes sírjának koszorúzásában. A koszorúzási ünnepségen részt vesznek a Magyar Honvédség katonái  és Szentendre város vezetői, valamint a pártok és civil szervezetek képviselői. A koszorúzást követően részt veszünk Szentendre város Fő terén rendezendő városi ünnepségen. Az ünnepség keretében Polgármester úr köszönti az erdélyi résztvevőket, a fiatalok az összetartozás jelképeként közösen készített mézeskalácsot nyújtanak át a város vezetőjének.

A Királyi Palota Mátyás király vidéki rezidenciája volt. A diákok megtekintik a rekonstruált palotát, történelmi és irodalmi ismereteiket bővítik a látottak és hallottak alapján. Megtekintik a Fellegvárat, amely a magyar koronázási jelvények őrzőhelye volt. Megtekintik a Reneszánsz éttermet, amely szakmatörténeti érdekesség is egyben. A kiránduláson a magyar diákok is részt vesznek. A Dunakanyar kulturális és történelmi emlékeiről idegenvezetést adnak a külhoni diákok részére. Ez a feladat szakmájukhoz kötődik.

2016. március 16

Indulás Székelyudvarhelyre. Úticsomagok átadása. Az úticsomagokat (benne szendvicsek) a magyar vendéglátós képzésben résztvevő diákok készítik el.

Megosztás itt: FacebookMegosztás itt: Twitter
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd