Legújabb szakmai sikereink!

Közzététel dátuma: .

Kiváló szentendrei szakács- és cukrászeredmények szakmai versenyeken

 

Mindenki tudja, hol van Dány? A szentendrei VSZC Petzelt József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája csapata - Baranyai Zsuzsanna, Benkő Vivien, Heves Zsolt, Karnevál Dávid, Musti Pál már biztosan. Itt rendezték dec. 7-én a XVIII. Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Versenyt. Az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend képviselőjének irányításával működő zsűri hagyományőrző levesek, előételek, főételek, valamint befejező fogások és disznótoros tematikájú ételek témakörében értékelte a versenyző csapatok munkáját. A szentendreiek „Erdélyi disznótorossal a 19. századból” készültek, a csapat második helyezést ért el.

Ugyanezen a hétvégén egy másik petzeltes diákcsapat indult Kisújszállásra a VIII. Illéssy Gasztro Kupa országos ételművészeti versenyre, amely a jelentkezések száma alapján az ország legnagyobb gasztronómiai versenyének tekinthető. Az ízek mellett itt a kifinomult technikákat, szépen kidolgozott részleteket értékelték. A szakácsok közül Murányi Enikő ezüstérmet, Gottmann Barnabás munkája Diplomát ért. Juhász Bernadett kakaófestése, Madács Viktória tortadíszítése, Ambrus Ákos és Deák Korina közös készítményéért bronzérmet vihetett haza. Felkészítőik: Csontos Mónika, Polonyi-Némedi Andrea, Puskás Sándor és Takács Zoltán szakmai munkája végig segítette őket, az első ötletektől a begyakorolt mozdulatokig. Ki gondolná, hogy a hetekig tartó felkészülésen túl a verseny napja hajnali (!) 3-tól este 9ig tart..? Minden elismerés a szakmai elhivatottságukért!

 

Megosztás itt: FacebookMegosztás itt: Twitter

World Skills középdöntő

Közzététel dátuma: .

Gratulálok Nagy Kevin és Heves Zsolt tanulóinknak, akik eredményesen szerepeltek a Worldskills selejtezőn szakács szakmában.

Nagy Kevint beválogatták a magyarországi döntőbe, ahol már csak négyen küzdenek majd a Szakmák Olimpiájaként ismert WorldSkills világversenyen való részvételért, amelyet 2019-ben Oroszországban, Kazanban rendeznek.

Gratulálok Burján Ferencnek és Takács Zoltánnak a sikeres felkészítésért, és köszönet mindenkinek, aki részt vállalt a szakmai munkában.

Hajrá! További eredményes felkészülést kívánok!
Énekes Rita
igazgató

Megosztás itt: FacebookMegosztás itt: Twitter

Bocuse d’ Or Akadémia

Közzététel dátuma: .

Tanulóink a Bocuse d’ Or Akadémián tanulmányozhatták hogyan készül a magyar csapat a világversenyre.
Köszönöm Tóth Gábor tanár úrnak a látogatás megszervezését, tanulóink egy magas szintű szakmai képzésbe nyerhettek betekintést.

Énekes Rita
igazgató

 

Megosztás itt: FacebookMegosztás itt: Twitter

Illéssy Gasztro Kupa

Közzététel dátuma: .

Az Illéssy Gasztro Kupa az ország legnagyobb ételművészeti versenye,
ahol 26 iskola, 5 gyakorlati képzőhely 175 tanulója mutatta meg tudását.

Iskolánk 6 éremmel tért haza.

Cukrász tanuló kategória:
Quattromini Roxana 10.c ezüstérem
Deák Korina 10.c ezüstérem
Kakaófestés:
Madách Melinda bronzérem
Balabásné Mária 12.F ezüstérem +
különdíj a téma megjelenítéséért (autizmus) - a cukrász zsűri által dedikált könyvjutalom

Melegkonyha / élőmunka:
Heves Zsolt bronzérem
Hidegkonyha:
Musti Pál és Vitale Martin ezüstérem

Felkészítő tanárok:
Némedi Andrea
Takács Zoltán

Megosztás itt: FacebookMegosztás itt: Twitter
DMC Firewall is a Joomla Security extension!