Legújabb szakmai sikereink!

Közzététel dátuma: .

Kiváló szentendrei szakács- és cukrászeredmények szakmai versenyeken

 

Mindenki tudja, hol van Dány? A szentendrei VSZC Petzelt József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája csapata - Baranyai Zsuzsanna, Benkő Vivien, Heves Zsolt, Karnevál Dávid, Musti Pál már biztosan. Itt rendezték dec. 7-én a XVIII. Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Versenyt. Az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend képviselőjének irányításával működő zsűri hagyományőrző levesek, előételek, főételek, valamint befejező fogások és disznótoros tematikájú ételek témakörében értékelte a versenyző csapatok munkáját. A szentendreiek „Erdélyi disznótorossal a 19. századból” készültek, a csapat második helyezést ért el.

Ugyanezen a hétvégén egy másik petzeltes diákcsapat indult Kisújszállásra a VIII. Illéssy Gasztro Kupa országos ételművészeti versenyre, amely a jelentkezések száma alapján az ország legnagyobb gasztronómiai versenyének tekinthető. Az ízek mellett itt a kifinomult technikákat, szépen kidolgozott részleteket értékelték. A szakácsok közül Murányi Enikő ezüstérmet, Gottmann Barnabás munkája Diplomát ért. Juhász Bernadett kakaófestése, Madács Viktória tortadíszítése, Ambrus Ákos és Deák Korina közös készítményéért bronzérmet vihetett haza. Felkészítőik: Csontos Mónika, Polonyi-Némedi Andrea, Puskás Sándor és Takács Zoltán szakmai munkája végig segítette őket, az első ötletektől a begyakorolt mozdulatokig. Ki gondolná, hogy a hetekig tartó felkészülésen túl a verseny napja hajnali (!) 3-tól este 9ig tart..? Minden elismerés a szakmai elhivatottságukért!

 

Megosztás itt: FacebookMegosztás itt: Twitter
Our website is protected by DMC Firewall!