Pincér

Közzététel dátuma: .

A pincér a különböző vendéglátó tevékenységet folytató gazdálkodó szervezetek hálózati egységeiben értékesítési és szolgáltatási feladatokat lát el. A vendégek által igényelt, illetve az ajánlott termék felszolgálását és a kapcsolódó szolgáltatásokat a tőle elvárható legmagasabb szakmai színvonalon biztosítja, az udvarias és szakszerű felszolgálás előírásai szerint.

Kapcsolatot tart a társrészlegekkel, itallapot tervez és állít össze, étrendjavaslatot állít össze. Alkalmazza az egészséges táplálkozás előírásait. Ellenőrzi a napi árukészletet és vételez a raktárból. Napi ajánlatot, árlapot készít. Közreműködik az üzleti arculat kialakításában. Munkaterületet, vendégteret nyitásra előkészít. Előkészíti a szükséges eszközöket. Kávét, reggeli italokat készít. Fogadja a vendéget, rendelést vesz fel. Ismeri, alkalmazza és biztosítja a protokoll-előírásokat, kiszolgál, csomagol, kezeli a vendég észrevételeit. Számlát, nyugtát készít, fizettet, kezeli a konfliktusokat.

 

pincér

 

Elvégzi a rá háruló használt, szennyes eszközök eltisztítását. Szükség szerint standol. Elszámol a napi bevétellel. Munkaterületét előírás szerint rendezi zárás után. Leltározási feladatokat végez. Betartja és betartatja a higiéniai előírásokat, a munkavédelmi és tűzrendészeti szabályokat. Részt vesz a kötelező egészségügyi vizsgálatokon. Fejleszti személyiségét és szakmai tudását. Figyelemmel kíséri a szakmai utánpótlás nevelését, képzését. Rendezvény és szobai felszolgálás keretében: Tájékozódik a rendezvény jellegéről, kitelepülés esetén terepszemlét tart, meghatározza a szükséges eszközöket, előkészíti az eszközöket, eszközlistát használ/készít. Szállításkor szakszerűen csomagolja az eszközöket, gépeket, berendezéseket. Berendezi a helyszínt. Felkészíti a rendezvényasztalokat. Törekszik a harmóniára, és lehetőség szerint érvényesíti az esztétikai szempontokat. Felkészíti az italasztal választékát. Segít a vendégeknek a rendezvényasztalnál, tálcáról kínálja a vendégeket.
Folyamatosan rendben tartja a rendezvényasztalokat, utántölti az ételeket és italokat, pótolja a hiányzó eszközöket. Leszedi a használt eszközöket. Szakszerűen összepakol, folyamatos telefonügyeletet tart. Rendelést vesz fel. Gondoskodik a pontos és szakszerű rögzítésről, visszaigazolja a rendelést.

Megosztás itt: FacebookMegosztás itt: Twitter
Our website is protected by DMC Firewall!