Szakács

Közzététel dátuma: .

A szakács kiépíti és betartja a HACCP előírásait, a munkavédelmi, környezetvédelmi és tűzrendészeti előírásokat. Betartja és betartatja a higiéniai előírásokat. Használja az informatikai és telekommunikációs eszközöket. Étlapot tervez, állít össze, anyaghányadot, kalkulációt készít, figyelemmel kíséri az árukészletet, veszteségszámításokat végez. Elkészíti, módosítja a munkabeosztást, bizonylatokat állít ki, igazol.

 

szakács

 

Kiszámítja az ételek tápanyagtartalmát. Leltározási feladatokat végez. Tervezi és szervezi a termelést, étrendjavaslatot állít össze. Az előkészítést követően feltölti és kezeli a kézi raktárt, tervezi az ételek tálalását. Elkészíti az ételeket. Adagolja, tálalja, díszíti az ételeket helyben fogyasztásra vagy elvitelre. Kiszolgál, csomagol. Meghatározza a napi nyersanyag igényt, árut vételez és szerez be. Javaslatot tesz az árubeszerzésre. Gondoskodik a napi maradvány tárolásáról. Kiegészítő műveleteket végez: szűr, sűrít, dúsít, aprít stb. Szükség szerint ételmintát tesz el. Az étel jellegének megfelelően készen tart.
Munka- és védőruhát használ, gondoz.

Megosztás itt: FacebookMegosztás itt: Twitter
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd